Dare to indulge!

marlies dekkers says: dare to indulge!  All my work as a feminist designer is inspired by muses. Powerful female icons from past and present. Although women have been marginalized for centuries, archetypes of female power have always been there. Through my designs, I bring them to you. To help us shape the world of modern-day feminism.
Impressie

Dit seizoen viert marlies dekkers de schitterende levensgenieter Julia Child als muse. En proost ze op haar honger naar liefde, leven en heerlijk eten. Met ieder recept liet Julia ons zien dat de wereld letterlijk onze oester is.

Julia Child is een echte feministe. Nadat ze naar Parijs verhuisde en daar het heerlijke eten ontdekte schreef ze zich als enige vrouwelijke studente in op de koksopleiding, de Cordon Bleu. Daar vond ze haar missie: het terug claimen van de traditionele vrouwelijke activiteit koken en dit te gaan zien als vorm van kunst in plaats van een op gedrongen verplichting.

Na het afronden van haar opleiding schoot ze met twee vriendinnen in de pen en schreef haar eerste kookboek. Hierdoor werd ze ontdekt in haar thuisland Amerika en zo verscheen ze als eerste kokin op de televisie. Door haar tv-optredens wist Julia miljoenen vrouwen te inspireren en enthousiasmeren met haar heerlijke recepten.


Dit doet ze tot op de dag van vandaag en zo ook voor Marlies Dekkers. We zien subtiele en meer overduidelijke verwijzingen naar Julia Child terugkomen in deze collectie. Neem hieronder een kijkje in een bijpassend filmpje en dompel jezelf onder in de collectie geïnspireerd op de lust van het leven, de liefde en heerlijke eten. Zoals Julia Child zelf zou zeggen: Bon appetit!

 



                                                                         

Deel dit artikel: